esmaspäev, mai 12, 2008

Balti MV

Laupäeval ja pühapäeval toimus lähivälismaal Leedus orienteerumissportlaste igakevadine mõõduvõtt nimega Balti MV. Minu jaoks jäi see, nagu ette ennustatud, võistluselementidega turismireisiks.

Laupäevasel teatejooksul osales minu võistkond (Jürgen, mina, Tarvo) väljaspool BMV-d individuaalarvestuses, kuna Jürgen oli olnud pikemat aega haige, mina vigastatud ning Tarvo treenimata.
Esimesest vahetusest tuli Jürgen 6. kohaga, mina langesin seitsemendaks ning Tarvo veel koha võrra. Võitnud Läti I-st jäime maha ~17min ning kolmanda koha saanud Eesti I-st ~14min. Isiklik panus jäi diiselmootoriga Opeli tasemele - liigub küll, aga vaevaliselt ja valudega. Aeglase jooksukiiruse juures vigu ei teinud ega polnudki mõtet, sest siis oleks kaotus veelgi pikemaks veninud.

Pühapäevaseks tavarajaks polnud minust enam ei sportlast, atleeti, kaerajaani ega tšainikut. Juba soojendusel otsustasin, et ainukeseks startimise eesmärgiks on saada kaart. Sörksammul läbisin 3 suvalist kontrollpunkti ning leidsin, et aitab küll. Las terved jooksevad.

Lisaks sportlikele, sai kogetud ka kultuurilisi elamusi. Meeldejäävaimaks oli kindlasti andekate noorte kunstnike graafiline avaldus meie bussi küljel. Kahjuks ei soostunud artistid enda identiteeti avaldama, mille tõttu pidi Maido käima bussiga politseijaoskonnas jurilotmanide juures semiootilisel analüüsil.
Mitte enam nii üllatava oli kohalik köök. Tsepeliinidest pääsesime, aga viinereid sai küll - õhtusöögiks 4 tk + lusikatäis punapeedisalatit. Meenub 6 aasta tagune Leho ütlus endises pioneerilaagris söömise ajal: "sööme siin ära ja läheme siis linna sööma".
Muutused on aeglased tulema.

Tulemused

Kommentaare ei ole: