neljapäev, jaanuar 12, 2006

Treenida on mõnus

Dr Teini juures käimisest on möödas 15 päeva. Kuna ta lubas mul teatavasti treeningutega jätkata, olen seda ka mõnuga teinud. 16 päeva jooksul olen treeninud 22.5 tundi, mis on tõenäoliselt üks elu suurimaid mahtusid. Niiviisi jätkates tuleks kuuga 40 tundi täis, mida ma kunagi saavutanud ei olegi. Vana plaani järgi pidi jaanuar isegi 44 tundi tulema, aga see oli enne Achilleuse põletikku. Uus plaan ongi hetkel pisut soiku jäänud ja vajab tugevat tööd.
"Tervenemise" esimesel päeval otsustasin minna kohe laagrisse, kuna Tartust Sihvale pääsemine on pisut lihtsam kui Tabinale. Ootamatult osutusid seal veedetud 3 päeva parajaks piinaks, kuna lihased olid pikka aega puhkusel olnud. Viimase päeva hommikul joostud ring ümber Pühajärve näitas siiski, et elu hakkab vaikselt tagasi tulema. Aasta viimasel päeval tuli ootamatult Aastalõpuvõistlust Hispaania ratsude koosseisus joosta, mis oli alles tagantjärele mõeldes mõnus.
Uue aasta trennid algasid 2. jaanuaril Madsal, kus Vallo lubas logelemist mitte tolereerida. Nii ka läks. Kindlasti hakkab mõni naerma, kui kuuleb, et 5 päevaga sai tehtud ainult 11,5 tundi, kuid need tunnid ei kogunenud lihtsalt tuimadel teejooksudel, vaid mitmekülgsetes ja huvitavates trennides. Sai lihtsalt paksus lumes joostud, JTH-d koos filmimisega tehtud, lumejalgpalli mängitud, Bingo-(punktid suvalistel tippudel), mälu-, suund- ja joon-o-d joostud. Üksluisest nädalast oli asi kaugel. Achilleusele paistis lumes jooksmine meeldivat, kuna streikima ta ei hakanud. Õhtuti olid turniirid nii males, kabes kui ka orienteerumises (Catching Features). Kõik kolm ala pani kinni väliseestlane Riho. Minu tipphetkeks males jäi etturiga ründamine ja orienteerumismängu finaalis kolmandalt kohalt katkestamine, kuna öine mets arvuti vahendusel on reaalsest veelgi hullem.
ORIENTEERUMINE: eeljooksudes oli 10 jooksjat, joosti East Pembrokeburgi kaardil rada nr 3. Poolfinaali pääsesid 6 parimat aega, joosti rada nr 4. Finaali said 3 parimat poolfinaalist(Lauri Tammemäe, Riho ja Markus). Et finaal veelgi huvitavam oleks, joosti 5. rada öösel, mis käis minule selgelt üle jõu, kuna 1. punkti otsimisele kulus 37 min. Riho ja Lauri võitlesid omavahel päris korralikult, kuid peale jäi siiski kahest vanim. Aega kahjuks enam ei mäleta.
Käesoleva nädala saagiks on jäänud hooaja esimene ja teine suusasõit, 3 jooksukorda ja 1 ÜKE. Tunde koguneb kerge nädala kohta isegi liiga hästi. Selle asjaga tuleb personaalselt tegeleda. Ehk siis nüüdsama magama minna, sest kell on pool 1.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mu parimad ajad on vastavalt 34, 28 ja 37 minutit nendel radadel. Ühe korra olen teind kah neid.

Markus ütles ...

äkki siis avaldaks ka enda nime, aitäh!

Lauri ütles ...

hea kuulda et noor pull taas trenni lykkab ja seda veel naiste korvalt. Kui sinna otsa veel kool ka panna, isu sul ikka peab olema. ja mida tähendas see JTH VÕI JPH või misiganes

Markus ütles ...

2 esimese variandi jaoks on isu nii et jääb ülegi:D kool saatanas rikub ainult kogu lõbu ära, mida siis need 2 esimest pakuvad/võiksid pakkuda.
JTH-jooksutehnika harjutused