teisipäev, oktoober 11, 2005

Nädalavahetus Rootsis

Nädalavahetusel sai siis hooaeg lõpuks läbi. Lõppu võib pidada täiesti õnnelikuks, kuna 25-Mannal olin esimeses vahetuses 17. (kaotus esimesele 52 sekundit.) ja kokkuvõttes ootamatult hea 50. koht ning pühapäevasel lühirajal H20E klassis 3. koht (kaotus umbes 50 sek).
Samas, kuigi kohad olid head, ei ole ma sooritustega rahul. Eks selline tunne teki vist kogu aeg, aga sel korral jäid tehtud vead kohe väga hinge kriipima. Põhjust tasub ehk otsida vigade olemusest, kuna enamus oli põhjustatud lohakusest ja lollusest. Aga eks loll pea olegi käte-jalgade vaev. Ehk saab neil kunagi sihitust ringitõmblemisest villand ning vigadele enam niisama kaasa ei minda. Lootus jääb.
Pisut 25-Mannast: lugesin infost, et esimesse punkti on mitmeid erinevaid teevalikuid mis algavad kohe stardist (K-punkt oli paarkümmned meetrit stardijoonest). Seetõttu ei hakanud kohe hooga lahmima, vaid sörkisin, et siis paljulubatud valikuvariante kaaluda. Teised ei olnud kas infot lugenud või olid saanud kuskilt keelatud infot, aga igatahes panid nad täie rauaga minema. Mina jäin seetõttu kuskilt grupi keskele, kus ei olnud võimalik üldse joosta. Proovisin õnne tee kõrvalt metsast, aga edutult. Vaheaegu vaadates võib öelda, et PM-i lugemine maksis mulle 30 sek, sest esimeses punktis olin ma liidrist just nii palju maas.
Vaatepunktini, mis asus umbes 2/5 raja peal, jooksin umbes 100. koha piirimail. Esimeses tõenäoliselt 150. ja 200. koha vahel. Pärast vaatepunkti hakkas koht tasapisi paranema, endale tundus, et võib-olla saan kuidagi 50 esimese hulka lõpuks.
Teel 12.-sse nägin korraks Mihklit, kes oli jällegi eespool. Punkti võtsin temast mõned sekundid hiljem, kuid siis kadus ta jällegi kuskile ära. Taas nägin teda teel 17.-sse, kui temast mööda jooksin. Poole kõrvaga kuulsin, et ta on oma jalga väänandu. Seda oli ka jooksukiirusest näha. Jällegi ei saanud "ausal" viisil talle ära teha. Jama. Aga eks Mihkel olegi avavahetuse-hunt. Retsept.
Teise kolmandiku peal jooksis üks Haldeni kutt mööda. Arvasin, et eks ta ole siis 2. või 3. võistkonna liige. Jooksin temaga mõne aja koos, kuni ta viga pani ja kohmetunult kaarti vaatama jäi. Tagantjärele tarkus ütleb, et tegemist oli Halden SK 1. võistkonna liikme BJ-ga, kellele tegid muret tõenäoliselt liiga kiired jalad.
Teel viimasesse kuulsin oma suureks imestuseks, et liider annab just vahetust üle. Arvasin, et ju jooksis grupp tihedalt koos ja minu koht jääb kuskile 50-60 vahele. Aga võta näpust, müstilisel kombel olin möödunud lugematul arvul jooksjatest ja tõusnud 17. kohale. Hea oli Loodusjõud sellise koha pealt vabastada.
Kuna kogu võistkond jooksis hästi, oli ka lõppkoht meeldiv üllatus. Anders ja Erik olid oodanud midagi 150 lähedast. Eks neilgi oli hea meel.
25-Manna kort: enne starti andis Sander soovituse joosta rahulikult. Järgisin tema juhiseid ja lonkisin kolmanda punktini. Seal lisasin veidi kiirust, sest kulgemine lühirajal ei tundunud normaalsena. Sander hoiatas viienda punkti eest, kuid kes see ikka kuulab, nii et seal tuli umbes 30 sek viga. Eksisin kergelt ka 11, 12 ja 13-ga. 14. oleks peaaegu täiesti vahele jätnud (nagu Sander tegi). Kuueteistkümnendaga väänasin ligi minuti viga. Seejärel läks kuni 20.-ni enam-vähem korralikult ja siis veel eelviimasega pool minutit otsa. Halleluuja! Vähemalt jõudsin finišisirge korralikult joosta. Hea seegi.

1 kommentaar:

Lauri ütles ...

Kylla se Markus, Puuseppan poika onko iso pyssi. Enko mina halua, misäpäin see vauhti tulea