esmaspäev, august 03, 2009

Topeltlöök

Salajane ja üksildane ettevalmistusperiood Tabinal on läbi saamas ning jäänud on viimased paar nädalat esimeste "päris" MM-startideni. Enne Ungaris ees ootavat aktiivset eksamiperioodi kontrollisin enda küpsust EMV sprindil ning öistel, jäänud on veel Koprakarikas.


Intsikurmu puhul on tegemist sprindimaastikuga, mis pani mind kunagi arvama, et olen sellel distantsil tegija. Süüdiolevaks võistluseks oli Euromeeting 2005. aastal. Saavutasin seal küll alles 21. koha, kuid olin eestlastest parim ja hakkasin seetõttu automaatselt lõvisid nägema. Ajapikku tuli ikkagi endale tunnistada, et Andreas on hegemoon ning mina tühikargaja. EMV sprindi tulemused 2006-2008: Andreas 1-1-1, Markus 9-13-2.

Pea 4 aastat hiljem võin end taas korraks tippkiskjana tunda. Lõvina. Kullale viinud jooks kulges ühtlaselt kuni Põlva kultuurikeskuse ümbruses nikerdamiseni. Metsas olin tugevam etappidel, mis lubasid mõneks hetkeks keskenduda ainult jooksmisele ning natuke kehvem lühematel punktivahedel. Vaatepunktiks olin kogunud soliidse 12 sekundilise edu, kuid seejärel tabas jalgu hetkeks kangestus, mille võib panna ehk piikidega asfalti peal jooksmise arvele. Majadevahelistel pikematel etappidel lihased taastusid ning lõpuosas või taas gaasipedaalile rohkem survet avaldada. Napilt oleks kiirusega mängimine aga saatuslikuks saanud, kui etappidel 13-15 parimatele aegadele kokku üle 20 sekundi kaotasin. Siiski oli minu edu järgnevate ees enne seda piisavalt suur, et lõpuni esikohal vastu pidada. Finišijoonel eraldas mind ja Andreast 4 sekundit ning pronksi võitnud Silverit 19 sekundit.

Võidušampanja maitses ja kleepus hästi. Lisaks võidule andis sprint ka kinnitust tõusuteel olevast vormist, kuna ilma ühegi spetsiaaltreeninguta (hooaja teine sprindikaardikontakt) tundsin end ka nii lühikesel rajal hästi.



















M21
3440m 18KP T�us:65m
Etapid Indeks
Jrk. Nimi                           Klubi             Tulemus       
1. Markus Puusepp Võru 00:16.59
2. Andreas Kraas EKJ SK 00:17.03
3. Silver Eensaar OK Põlva Kobras 00:17.18
4. Alar Assor Kobras 00:17.52
5. Kristjan Trossmann JOKA 00:18.02
6. Mati Tiit Ilves 00:18.14
Tulemused.

Pärast saunatamist ja söömist pidi OK Kobras eelinfole tuginedes pakkuma meeldiva öise tavaraja Saarjärvel. Minu silmis jäädi lubaduste täitmisega hätta. Taheti parimat, aga välja kukkus nagu öised ikka. Kommentaare metsas nähtu kohta näiteks Ristolt ja Eduardilt.

Orienteerumissooritus jäi minu tavapärase öise tasemele. Seisin stardijoonel optimistlikult, jalas uued VJ Suprad ja peas võimas lamp, kuigi Petsi veel vingemad ketsid ja veel tugevam lamp panid õhu värisema. Püüdsin joosta öisele kohaselt kindla peale, kuid uimase maastiku iseärasuste tõttu polnud see tihtipeale võimalik. Kaotasin järje ning pidin võtma riske ning ilma asukohast aimu omamata igaks juhukis edasi liikuma. Nii kaotasin esimeses pooles ikka mitmeid minuteid, kuld oleks justkui juba Petsi kaelas olnud.

Pikal etapil suutsin siiski vaekausi enda poole kallutada ning tõusta liidrikohale. Kiirele jooksule ja õnnele üles ehitatud etapp oli ideaalne vahepala mõtlemisele. Mõelda võis, kuid tee peal polnud selleks vajadust ning lagedate peal jällegi kasu.

Raja viimane, lubatuga sarnases metsas olev haak oli juba päris meeldiv, tekitades lausa positiivseid emotsioone. Üsnagi meeldiv tunne jätkus ka pärast lõpujoont, kui selgus, et hommikune poodium kipub korduma.

Väikseks üllatuseks oli Timmo teine koht, kuid mõeldes tema lambile tehtud investeeringutele, pidigi see hakkama kunagi tagasi teenima!

  1. Markus Puusepp              Võru              01:10.58   
2. Timmo Tammemäe Orvand 01:14.30
3. Silver Eensaar OK Põlva Kobras 01:15.41
4. Andreas Kraas EKJ SK 01:17.20
5. Peeter Pihl Tammed 01:19.48
6. Risto Kiilberg Tammed 01:24.26

1 kommentaar:

Peeter ütles ...

Sinu nädalavahetusest on tehtud tegelikult ka üks film juba. Minu lemmiknäitlejaga peaosas!

http://www.imdb.com/title/tt0101764/