teisipäev, juuni 19, 2007

World Cup + Jukola

EELJOOKS
Kolmapäevase sprindiga Lapual sai alguse MK-sari. Kolmes eeljooksus oli 51 A-finaali koha pärast v6istlemas ligi 120 meest ja 100 naist.
Pyydsin endast kohe eeljooksus maksimumi anda ja A-finaali pääseda, kuid vajaka jäi jooksukiirusest. Jalad ei liikunud piisavalt kiiresti, mispärast jäin 13 sekundiga 6htusest finaalist välja. Ainukeseks eksimuseks saab pidada lisakaart 12. KP-ga, kui ajasin keset etappi sassi etapid 11-12 ja 19-18. Nukraks tegi, et sel korral ei oleks mul isegi ideaalse soorituse korral eriti v6imalust olnud.

B-finaaliks hoidis tuju yleval vaid teadmine, et 5 parimat pääsevad Norra MK-l A-finaali (Norras eeljookse ei ole ning toimuvad vaid finaalid: A-finaal 50 tugevamale ja ylejäänutele B-finaal).

B-FINAAL

Algus oli ootamatult lihtne ning ei toonud kaasa yhtegi viga. Kaotus parimatele tuli vaid jooksukiirusega. Teisel poolel metsas joostes sain palju abi 1 min eespool startinud M. Lauensteini selga jahtides. Eelviimase punkti juures kaotasin ta silmist ning tulemus oli käes: enam kui 2-minutiline viga, sest teda jälitades olin jätnud unarusse kaardilugemise. Tean, et OLEKS=POLEKS, aga B-finaali 5 parima hulgas oleks ma kindlasti olnud (A-finaalis 20 sees), kui m6istus kaineks oleks jäänud.

JUKOLA

Tiheda programmi otsa tuli veel laupäev "öösel" Jukola, kus jooksin esimest vahetust. Eesmärgiks oli vältida Tiomilal juhtunut e ohtraid vigu. Mingil määral see 6nnestus, kuid grupis kiirust arendades tuli ikkagi paar andestamatut viga, mis jätsid mind liidritest maha. Finishijoone yletasin enda senimaani parima, 30. kohaga, kaotus u 4.30.

Mainimata ei saa jätta Vahur Teppani avavahetuse 7. kohta. Aastase orienteerumispausi järel on see vägagi märkimisväärne saavutus.

2 kommentaari:

Mait ütles ...

Kas MK-finaal oli sprint? Minu seniste arusaamiste järele oli see pigem lühik lühirada labase sprindi sugemetega?

Markus ütles ...

ametlikult oli sprint ning võitja aeg tuli ka sinna lähedale.

kui oleks minu teha, siis ma muidugi sellist jama enam teha ei lubaks, sprint olgu ikka linnas või pargis mitte metsas peidus.

õnneks oli kuulda, et soomlased on aru saanud, et konkurentsis püsimiseks tuleb hakata sportlasi linna vahel jooksutama.