esmaspäev, oktoober 21, 2024

XXX Jüri Stabrovski mälestusvõistlus krossijooksus

16. oktoobril peeti Anne kanali ääres varalahkunud jooksusõbra Jüri Stabrovski mälestuseks kammerlik jooksuüritus natuke enam kui 60 osalejaga.

Olles 2006. antud võistlusel esikoha noppinud, jäi see vähereklaamitud võistlus mulle sellest ajast meelde ja teadaolevalt vahepealse 18 a jooksul ma sinna rohkem sattunud ei olegi. Hea, et sel aastal jõudsin, sest kohapeal räägiti võimalikust viimasest Jürka jooksust.

Plakat ja puha. 

Kui ammustel aegadel oli tegu krossijooksuga Ihaste radadel, siis praegusel ajal Anne kanali ümber peetud u 1,7 km pikkusel ringil oli see valdavalt kõvakattega teedel. Algus taliujula ees murul, seejärel 1 km jagu asfaltkattel ja tagasipöörde järel valdavalt kruusakattel. Vaid viimased paarsada meetrit rannaliival. Kes tahtis, sai ka alguse asfaltkattega kergliiklustee asemel selle kõrval kruusaribal joosta. Naised jooksid 2 ringi ja mehed 3. Alustasime veel valges kl 18.30, kuid pimenes kiiresti, nii et viimane ring oli juba päris hämar.

Joosti 3 ringi ümber Anne kanali. Stardist kaardil näidatud 1 km märgini oli asfalt, sealt edasi kruus ning 5 km märgist lõpuni oli liiv.

Stardist tuiskasid kiiremad kaks jooksjat - Arseni Loginov ja Lauri Enn kohe eest ja mina jäin koos Rein Varesega omavahel pusima. Tema oma ilusa jooksusammuga kruusal paar sammu ees ja mina üle kanna sammuga asfaldil. Poolteist ringi pidasin vastu, aga siis venis vahe 5 sekundit kilomeetri peale pikemaks. Tema tõstis natuke tempot ja mina jäin aeglasemaks.

Kolmas kilomeeter vajus ära

Viimasel ringil asfaltilt kruusale pöörates, kui vahe oli ehk 15 sek, püüdsin korra veel vajutada, aga 200 m kiirema sammu järel sai toss otsa. Paar sekundit sain ehk lähemale, aga nägin, et järelejäänud 400m mind enam mööda ei vii. Tervislik ei oleks ka olnud. Nii ületasin lõpujoone 4. kohaga. 

Valik koju toodud rikkalikust auhinnast

Autasustamislaud oli Jürka jooksule kohaselt rikkalik ja sain minagi oma vanuseklassis esikoha eest nii pirnimahla, lauanõusid kui habemeajamistarbeid. Minu klassis (1985-2004. a sündinud) sai teise koha distantsi vapralt jalaproteesiga läbinud Mathias Henrik Paas.

Vanuseklassi poodiumil

Toredale pisikesele jooksuvõistlusele mõeldes oleks tore, kui see jääks edasi kestma, aga märgiline 30. kord annab õiguse ka joon alla tõmmata ja mälestada ja mäletada Jüri muul moel.

Meeste 5,1 km (kella järgi 5,26 km) läbis 13 osalejat.

Kommentaare ei ole: